A Királyi Orvosi Szolgálat delegációja tett látogatást a Honvédkórházban

Karunkon járt a Jordán Királyi Orvosi Szolgálat magas rangú orvosdelegációja
2022.07.11.
A Honvédkórház és a Pécsi Tudományegyetem látogatása a Jordán Királyi Orvosi Szolgálatnál
2022.10.19.

A Királyi Orvosi Szolgálat delegációja tett látogatást a Honvédkórházban

A Jordanian Royal Medical Services (RMS) – Királyi Orvosi Szolgálat magas rangú orvosdelegációja tett szakmai látogatást az MH Egészségügyi Központ székhelyén, a napokban.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Kar meghívására Magyarországra érkezett a Jordanian Royal Medical Services (RMS) – Királyi Orvosi Szolgálat magas rangú orvosdelegációja. Vezetőjük, dr. Yousef Jamal Zureikat dandártábornok, az RMS igazgatója volt, aki szívsebész. A delegáció tagja volt három orvostábornok is, akik szakértőként érkeztek. A delegációt dr. Kobolka István ezredes, a PTE Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ Védelmi Kutatások Csoport docense kísérte.

ek_átvett (2)

 

Az MH Egészségügyi Központban (MH EK) tett látogatásuk során a delegációt dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke fogadta. A vendégek – dr. Darabos Gábor, dr. Duray Gábor és dr. Ender Gábor tolmácsolásában – előadásokat hallgattak meg az intézményben folyó munkáról, majd megtekintették a Szív-, Ér-, és Mellkassebészeti Osztályt, illetve a Kardiológiai Osztály, PM és Elektrofiziológiai részlegét.

ek_átvett (1)